Sesongen 2021 ble Strømmen IF's foreløpig siste sesongen på det nest øverste nivået i Norge. Siden 2010 har klubben klart å holde seg på nivå 2, selv med begrensede økonomiske midler. I tillegg til poengtrekk i flere sesonger for ikke å ha klart NFF sine økonomiske krav. Men i 2021 var det altså slutt, etter tolv år endte vi på sisteplass i OBOS ligaen.

Det var derfor med blandede forventninger vi Strømmen supportere så frem til vår første sesong i PostNord ligaen på mange år. Hvem skulle vi få som trener og hvilke spillere ville bli igjen fra fjoråret. Ny trener kom ganske raskt på plass. Og valget falt på Kasey Wehrman som tidligere har vært assistenttrener i klubben i 2015 sesongen. Med seg som assistenttrener fikk han Kenneth Andreassen. Det å fylle opp spillerstallen tok lengre tid med kun 10 spillere igjen fra fjoråret. 

Ville det være mulig å få på plass en spillerstall som kunne gi opprykksfavoritt Moss kamp om førsteplassen ? Og var ett opprykk i det hele tatt realistisk med tanke på klubbens anstrengte økonomi. En økonomi som tilsier at man må satse på unge spillere som ennå ikke har slått til i sine respektive klubber. At vi fikk beholde spillere som Magnus Dahlby og Christopher Cheng da de kom tilbake fra skade, var absolutt en fordel for oss. 

Varierende resultater i treningskampene var vel ikke annet å vente. Når man skal komponere ett delvis nytt lag.

Sesongen startet dårlig med to strake tap. Før vi tar fire strake seire og reiser til serieleder Moss med ett berettiget håp om å kunne etablere oss i toppen av avdelingen. Det blir det ett noe bittert 2-1 tap og en tendens som skal bli mer og mer synlig resten av sesongen. Nemlig ett ungt og nykomponert lag som skal komme til å variere stort igjennom hele sesongen. Høydepunktet var kanskje den flotte 5-0 seieren over serietoer Arendal. For deretter å tape 2-0 for sisteplasserte Notodden i neste serierunde.

Etter tap for Sotra i siste serierunde havnet vi på en "respektabel" sjette plass. Spillemessig så har laget tidvis vært svært så underholdende å se på. Strømmen har blitt ett mer spillende lag enn tidligere. Og vi spiller med større  risiko enn tidligere. Noe som dessverre har straffet seg i enkelte kamper, som følge av ett ungt og urutinert lag. Ett lag som forhåpentligvis blir både bedre og mer rutinert til neste sesong. 

Etter bortekampen mot Moss så uttalte faktisk Thomas Myhre at "vi møtte ett godt fotballag". "Strømmen er faktisk ett meget godt fotballag". Og det er uttalelser verd å ta med seg fra en erfaren fotballmann.

Vi supportere har vel heller ikke vært flinke nok i år til å ta vare på den supporterkulturen som vi har bygget opp etter tolv år i adeco/OBOS ligaen. Vi har vært få, men "brukbare" på hjemmebane. Men vel nesten fraverende på bortebane. Dog med noen hederlige unntak.